Jälleen kerran, pojat!

Varttia vaille kolmekymppisenä olin intohimoinen kotikokki. Ei ollut työviikon jälkeen mitään rentouttavampaa, kuin viettää ilta keittiössä yhdessä murun kanssa, valmistaa neljän ruokalajin italialainen illallinen, korkata keralle huolella valitut viinit ja nauttia viikonlopusta kahden, yömyöhään höpöttäen ja äänekkäästi nauraen.

Seuraavana päivänä ikuistin session blogiini. Parissa vuodessa kokkasimme läpi 200 reseptiä sisältäneen keitto-opuksen, resepti reseptiltä, ja höystimme vuorossa olleen herkun sopivin jälkiruoin tai alkupaloin. Se oli hienoa aikaa!

Perheenlisäys muuttaa harrastuksia, mikä nyt ei varmaan tule yllätyksenä heille, joilla lapsia on. Moiset syömingit eivät tietenkään ole mahdollisia, sillä vauva ei viihdy kuutta tuntia yksin olohuoneen lattialla, vaikka kuinka sanon, että äiti valmistaa tässä vitello tonnatoa, pastataikinaa, osso bucoa ja tiramisua. Kokeiltu on. Kun ei viihdy niin ei viihdy.

Eikä muuten anna imettävän arki periksi viinien lipittelyllekään ihan vanhaan malliin. Tajusin tämän järkyttävän faktan, ilmeisen hidasälyinen kun olen, vasta kun Päijät-Hämeen keskussairaalasta kotiuduttuamme ei koskaan tullut sitä hetkeä, jolloin hyvällä omalla tunnolla ja rauhassa korkkaisin pitkään säästämäni Bollinger Special Cuveén.

Imetys sinällään on kyllä ihan kivaa. Joskus yöllä ajattelen, että joku roti olisi ’ihan kivassakin’ paikallaan, kun neljättä kertaa uudempi muruistani halajaa tissille. Mutta se ei ole tässä nyt pointti.

Pointti on se, että samppanja odottaa, vanhenee ja paranee edelleen kaapissa, koska uusi elämä on hektistä (lue: kaaoksessa). Tunsin haikeutta ja oloni huijatuksi, kun tajusin, että illalliskokkailunkin on näin ollen jäätävä.

Paljon myöhemmin tajusin sen, että elämään voi etsiä uusia nautintoja, ja kokkausharrastukseenkin voinee löytää uuden lähestymiskulman. Ja yhtäkkiä sen hoksasin. Vuorokausirytmiimme on kuin onkin ilmaantunut uusi ykkösruokahetki. Päiväkahvi!

Päiväkahvi on parasta! Paljon parempaa kuin aamukahvi. Sen juonti ajoitetaan hetkeen, jolloin vauva on päikkäreillä, tai sitten jo hieman potristunut poika asetetaan syöttötuoliin katsomaan tabletilta Tomi Traktoria. Istumme mieheni kanssa vastakkain, turvat tukossa, kumpikin omasta hetkestään nauttien. Tarjolla on suodatinkahvia, voileivät tai karjalanpiirakat − ja erittäin usein ja mieluusti – palat kakkua!

Leipominen on puuhaa, johon jonkun kerran viikossa tuore mutta epäfreesi äitikin pystyy. Ainakin lauantaina päiväuniaikaan, ainakin jos on varustanut kaapit oikein tarvikkein etukäteen. Vanhan kokkailu- ja bloggailuharrastuksen voi siis herättää henkiin, päätin!

Enää ei tarvinnut kuin valita sopiva keittokirja, josta lähdettäisiin leipomaan. Sellainen löytyi kotoa. Ostan harvoin keittokirjoja, mutta viime huhtikuussa en voinut vastustaa kiusausta. Viestinnän parissa työskentelevälle, joskus aikoinaan toimittajan ammatista haaveilleelle ja sanomalehtien torstaisten ruokasivujen sekä aikakausilehtien ruoka-artikkeleiden suurkuluttajalle tämä Kakkujen kuningattaret iski kuin synnytyssupistukset ensikertalaiselle. Eli ihan puun takaa, mutta ’se on siinä’ -tyylillä!

Ruokatoimittajat ry:n koostamassa opuksessa on leipomusresepti vuoden jokaiselle viikolle, siis 52 ammattilaisten parasta kakkua! Selailu vakuutti, koska reseptit eivät ole turhan monivaiheisia tai koukeroisia eivätkä kakutkaan, vaikka kauniita toki ovatkin, liian kiiltokuvamaisia ja epätodellisen tuntuisia. Juuri sitä mitä elämääni etsin!

Tänään kerron sen maailmalle: On aika jatkaa rakkaita harrastuksia. On aika vauva-arjen katkaisevien kahvihetkien. On aika kokata. Ja mikä kaikkein parasta, on jälleen aika blogata!

mustikkakakkku

Lue kommentit

 1. Topi kirjoitti 4 vuotta sitten Vastaa

  Tervetuloa takaisin

  • Jenni Hoikkanen Jenni Hoikkanen kirjoitti 4 vuotta sitten Vastaa

   Kiitos! Good to be back :)

 2. Mervi L kirjoitti 4 vuotta sitten Vastaa

  Ihan mahtavaa!! Tuskin maltan oottaa mitä on tulossa!! Tulooko reseptit näkymään?

  • Jenni Hoikkanen Jenni Hoikkanen kirjoitti 4 vuotta sitten Vastaa

   Otetaan tällä kertaa sellainen ote, että annetaan myös reseptivinkkejä, erityisesti siis linkataan hyviin resepteihin, joita meillä kokeillaan! Mehän ei olla kauhean hyviä itse kehittelemään reseptejä, vaan ainoastaan kokeilemaan toisten :)

 3. äippä kirjoitti 4 vuotta sitten Vastaa

  Hienoa, makoisaa syksyä muruille :-) …….. P.S Laittakaapas mummon pikkumurun reissukassiin ens kerralla maistiaisia :-)

  • Jenni Hoikkanen Jenni Hoikkanen kirjoitti 4 vuotta sitten Vastaa

   Mummo pääsee lähiaikoina maistiaisille, meillähän ekat synttärit pikkumurulla lähestyy :)

 4. Venla kirjoitti 4 vuotta sitten Vastaa

  Jee, kivaa päästä taas lukemaan sun blogia!:-)

  • Jenni Hoikkanen Jenni Hoikkanen kirjoitti 4 vuotta sitten Vastaa

   Mä tunsin piston sydämessäni kun näin sun viestin, ja tajusin, etten ollut muistanut käydä tutustumassa sun blogiin. Tein sen äsken. Sä olet upea tyttö. Ihan mahtava blogi, hienoja kuvia, hauskoja juttuja. Käykää muutkin katsomassa, http://vennuuu.blogspot.fi/

   Tsemppiä Venla sulle, ja äitillesi terveisiä, että hohhoijaa mikä helmi sillä on käsissään! Mulla tuli tippa linssiin!

 5. Mira Tuohenmaa-Virtanen kirjoitti 4 vuotta sitten Vastaa

  Tervetuloa takaisin! Kyllä tätä on odotettukin.

 6. Jenni kirjoitti 4 vuotta sitten Vastaa

  Päiväkahvi seurana sun blogi, huippua! Mukavaa viikonloppua!

  • Jenni Hoikkanen Jenni Hoikkanen kirjoitti 4 vuotta sitten Vastaa

   Sitä samaa sinulle :)

Kommentoi