Kiitos Henri Alen, varaudu Cheek!

Leipominen on mukavaa puuhaa, ja on antoisaa aivopeliä funtsailla, mitäköhän sitä kokeilisi seuraavaksi. Tällä viikolla asiaa ei tosin tarvinnut miettiä, vaan viikon kakkuhetki vietettiin tietysti Runebergin kanssa. Aah, lempileivokseni! Sopivasti rommia ja vadelmahilloa. Ihanaa ylellisyyttä!

Nautinnollisesta kahvittelusta huolimatta viikon kovin reseptikokeilu tehtiin perjantai-iltana. Se oli Twitter-kokki Henri Alenin pizza! Reseptin testaus pönkitti myös itsetuntoani aika paljon. Ette ikinä nimittäin arvaa!

Postasin joku aika sitten testanneeni tomaattipastaa, jolla Alen löi itsensä lopullisesti herkuttelevan Twitter-kansan tietoisuuteen. Mutti-purkit meinasivat loppua kaupoista, ja postauksessani kerroin, että olin ajatellut vinkata Alenia seuraavasta säilykkeestä, jolle voisi keksiä hittireseptin. Sardelli on oma suosikkini, mutta ideat sen käyttöön alkaa olla vähissä.

Vaikka järki muuta käski, päätin elämäni toisen kerran sortua tunnetun henkilön stalkkaamiseen. Twiittasin pyyntöni Alenille, ja voi jeere, hän vastasi! Lupasi yrittää.

Se riitti minulle ja viruin pari viikkoa ekstaasissa: kuuluisa ravintoloitsija, jonka mesta on ollut ikuisuuden must visit –listallani, vastasi twiittiini! Kaikki oli nähty, Twitter koettu, ei mitään järkeä seurata koko keskusteluvirtaa enää!

Meni hetki, ja toivuin euforiasta. Palasin myös Twitteriin. Päivittelin minulle tuntemattomien mutta kaikkien tuntemien ihmisten kuulumisia ja hokasin, että Henri oli läväyttänyt jakoon uuden reseptin. Nyt pizzaa. Ja sen päällä oli sardelleja!

Sattumaako? Se piti tietysti selvittää!! Samalta istumalta twiittiä vetämään, että what the f…. täällä tapahtuu?! Ja Henri Alen vastasi vielä kerran: ”Sinähän toivoit sitä!”

Ajatelkaa. Pyysin ja sain. Ilmaiseksi. Reseptin Henri Alenilta! (Noh, niin sai 10 000 muutakin ihmistä, mutta se on sivuseikka.) Ja ihan mahtava perjantaipizza tulikin tästä valkoisesta pizzasta, joka muistuttaa eteläranskalaista pissaladiérea. NAM! Testatkaa! (Tarkat Henrin ohjeet #pizza :an Twitterissä )

Pizza Henri Alenin tapaan

1,5 dl lämmintä vettä
20 g tuorehiivaa
0,5 tl suolaa
3 rkl oliiviöljyä
3,5 dl jauhoja (durum tai luomuvehnä)

Liota hiiva veteen ja lisää muut aineet. Vaivaa taikina kunnolla. Kohota ½ tuntia. Vaivaa ja kauli. Kohota 8 minuuttia.

300 g Kuusamon emmentalia
sipuli
mozzarellapallo
1 dl parmesaania
10 sardellia (tai parmankinkkua)
mustia oliiveja

Raasta emmental ja parmesaani ja levitä pohjalle. Lisää viipaloitu sipuli ja mozzarella sekä oliiveja. Valuta päälle oliiviöljyä. Paista 230 asteessa 13 minuuttia, kunnes pohja kypsä. Lisää heti uunista otetun pizzan päälle sardellit (tai parmankinkkusiivuja) ja rouhi päälle mustapippuria.

 

Mainitsin, että Alen on kautta aikojen toinen julkkis, jonka olen stalkannut. Ensimmäinen kontaktinottoni tunnettuun suomalaiseen tapahtui ala-asteen kuudennella luokalla. Koulutoverini oli rakastunut nuoreen Saku Koivuun ja jostain saanut käsiinsä heidän perheensä puhelinnumeron. Varmaan numerotiedustelusta, koska Saku ei vielä silloin ollut mahdottoman iso starba.

Istuimme tyttöporukalla opettajanhuoneessa, salaa, valmiina soittamaan. Ystäväni hyytyi. Hän ei pystyisi soittamaan, koska ”IIIK” jos Saku vastaa, hän kuolee. Minä ilmoitin reippaasti, etten tykännyt koko tyypistä, joten voisin hoitaa puhumisen. Jos Saku vastaa, kerron hänelle, että ystäväni E rakastaa häntä.

Otin luurin, kaikki jännittivät ja linja tuuttasi. Puhelimeen vastasi Jukka Koivu. Tiedustelin, oliko tämä mahdollisesti sen Sakun numero, joka pelaa lätkää Tepsissä. Mies vastasi, että kyllä on. Noh, saisinkohan minä häntä puhelimeen, olisi tärkeä viesti välitettävänä.

Hieman huvittunut mieshenkilö kertoi, että Saku oli treeneissä. ”Höh, voi harmi, mutta ei se mitään säkin kelpaat. Voitko välittää viestiä Sakulle, että mun ystäväni E on rakastunut siihen ja haluaa sen kanssa naimisiin.”

Olin asiallinen, mutta Jukka varmaan kuuli taustalta ”Iiik, mä kuolen!” –huudot. Häntä nauratti. Lupasi välittää viestin. Mistä muuten soitat, Jukka alkoi jututtaa. ”Orimattilasta. Opettajan huoneesta. Salaa.” Lauloin koko stoorin, ja Jukka nauroi. Siinä vaiheessa tunsin jotain outoa vatsan pohjassa. Jukalla oli ihana ääni!

Sano Orimattilaan terveisiä, hän päätti puhelun. Laskin luurin. ”IIIIIIIK, se oli ihana, mä kuolen!” aloin kirkua. Ja sitten kaikki opettajan huoneeseen änkeneet 15 tyttöä kiljuivat yhtä aikaa.

Joku vouhkasi neiti E:lle, että ihanaa, se oli oikea numero, nyt se sai sun viestin. Ja loput huusi minulle, että ”yök se on vanha äijä, sä et voi! ÄLLÖÖ JENNI!”. En välittänyt. Jukka oli mun mies, olin aivan lovena siihen.

Rakkauteni taisi kestää vain sen päivän. Mutta edelleen muistan miehen, joka jaksoi kuunnella lapsen pilapuhelulta vaikuttaneet löpinät, hermostumatta. Olen usein miettinyt, että oliko se tosiaan oikea Jukka Koivu, ja oikea puhelinnumero, vai vain joku nelikymppinen äijä, jolla oli hyvä (tai huono) pelisilmä. Veikkaan, että oli. Siis oikea. Lämminhenkinen mies ei halunnut murskata pienen ihmisen haaveita (vaikka varmaan tajusikin sen jälkeen vaihtaa puhelinnumeronsa salaiseksi). Kiitos Jukka!

Ja kiitos Henri!

Nopea laskutoimitus äskeisistä tarinoista: Olen lähestynyt julkkista reilun 10 vuoden iässä, ja heti perään + 30-vuotiaana. Tällä tahdilla seuraava koitokseni ajoittuu 60 ikävuoden tietämille.

Vielä kiintoisampi on huomio, että ensimmäinen stalkkaukseni tapahtui lankapuhelimella, sellaisella vehkeellä, jossa oli rulla numeroiden päällä, ja toinen julkimokontakti tehtiin läppärillä, Twitterissä. Jos kehitys kehittyy tätä vauhtia, tulen kuusikymppisenä kenties teleporttaamaan itseni esimerkiksi Cheekin eteiseen.

Pitäisiköhän jonkun jo varoittaa sitä?

Lue kommentit

 1. Mira Tuohenmaa-Virtanen kirjoitti 4 vuotta sitten Vastaa

  Viestinviejä ilmoittautuu: homma hoidettu :)

  • Jenni Hoikkanen Jenni Hoikkanen kirjoitti 4 vuotta sitten Vastaa

   Anna kun arvaan: Välitit neiti E:lle sanaa, että puhuin hänestä blogissani? Tuskin sentään Cheekille rimpautit tai facetit? ;)

 2. Mira Tuohenmaa-Virtanen kirjoitti 4 vuotta sitten Vastaa

  Tietenkin Cheek on mun facefrendi ;)

Kommentoi