Täydellinen hotelliviikonloppu ja suklaamuffinssit

3-vuotiaamme ilmoitti yllättäen haluavansa hotelliin, sellaiseen, jossa on uima-allas. Kävimme aika pitkän neuvottelun autotallissa. Selitin, että vaikka lähtisimmekin, emme voi lähteä heti. Eihän meillä ole edes uimahousuja. ”Selvä on sitten. Mennään pakkaamaan” lapsi ilmoitti ja lähti saapastelemaan kohti kotia.

Homma toistui seuraavana päivänä, ja lapsi oli hyvin määrätietoinen. Ei auttanut kuin taipua. Soitto Vantaalle Viihdekeskus Flamingoon. Onneksi hotellista löytyi huone. Koko viikon selitimme lapselle, että me kyllä lähdemme reissuun, mutta vasta viikonloppuna kun isilläkin on vapaata. Täpärästi poika malttoi odottaa, ja lauantaina päästiin matkaan.

Reissu sujui kertakaikkisen uskomattoman hienosti. Pate nukkui ison osan lauantai-iltaa ja sen päälle yönkin hyvin. Arttu käyttäytyi ison pojan tavoin. Itkut tuli ainoastaan siitä, että isin kanssa kylpylässä vietetty kaksi ja puolituntinen oli liian lyhyt. Hän olisi halunnut uida pitempään. Mutta mielipaha ei kestänyt kauan, kun oli niin kiva lähteä pitsalle.

Flamingo on lapsiperheen paratiisi, en paljon liioittele. Kauppakeskuksen verran ostosmahdollisuuksia Jumbon puolella, ja useampi ruokapaikka parin askeleen päässä respasta. Elokuvateatteri, lasten peuhupaikka ja vesipuisto, missä pulikoida. Kaikki sisällä lämpimässä, vaikka ulkona oli 20 astetta pakkasta. Lomakohde vailla vertaa.

Muutama konkarin vinkki, jos kohde alkoi kiinnostaa:

 • Lauantait ovat vilkkaita. Ihmisiä oli paljon niin Jumbossa kuin Flamingossakin. Peliliikkeet kannattaa suunnitella hyvin.
 • Ota lapsille mukaan mukavat tennarit ja pusakka, ja näin talvella vaikka ohut pipo. Meidän 3-vuotias viihtyi erinomaisesti, kun ei tarvinnut pukea toppatakkia ja –kenkiä ja kohteessa sai kulkea ”kesämiehenä”.
 • Osta rannekkeet vesipuistoon hotellin respasta sisäänkirjautumisen yhteydessä (ensikertalaista myös neuvotaan käytännön asioissa, kunhan vain kysyt). Näin pääset käppäilemään jonojen ohi, suoraan kylpylään sisälle. Ainakin männä lauantaina jonot olivat melko pitkät.
 • Jos sinulla ei ole pientä vauvaa, vaan jo isommat lapset, ota mukaan isovanhemmat. Jätä heidät vesipuistoon nauttimaan laatuajasta lasten kanssa ja livahda puolisosi kanssa rentoutumaan K20 Span puolelle. Suomalaisessa mittakaavassa ainutlaatuinen paikka, jossa ennen lastentuloa on käyty murun kanssa useammankin kerran lillumassa.
 • Ota mukaan kunnon tuubi perusvoidetta, jolla rasvaat lapset uimisen jälkeen. Hyväihoinenkin saattaa sitä tarvita.
 • Varaa pöytä, kun menette illalla syömään. Ravintolat ovat suosittuja muidenkin kuin hotellin asiakkaiden keskuudessa, ja vaikka niitä on monta, törmäsimme ovilla järjestäen ei-oohon.
 • Pakkaa kassiin mandariineja tai pari banaania. Vaikka lapsi olisi syönyt ravintolaillallisen myöhään, nukkumaan käydessä tekee mieli iltapalaa. Lapset ovat rutiinien orjia.
 • Jos illalla tarvitaan naposteltavaa tai muuta kivaa huoneeseen, Jumbon puolella Prisma palvelee klo 23 asti, myös lauantaisin. Aikamoista.

Reissu oli ilmeisen onnistunut, sillä en ollut kotiuduttuamme aivan rätti, vaan virkeä. Jaksoin leipoa. Toinen asia, jota lapsi on nimittäin mankunut pitkään, ovat muffinssit. Eikä mitä tahansa, vaan suklaamuffinsseja.

Emme ole puhuneet pojan kanssa juuri hotelleista, enkä ikinä leivo muffinsseja. Täysin epäselvää siis on, mistä hän nämä asiat nyt yhtäkkiä keksi. Oli miten oli, tein Yhteishyvän suklaakuorrutettuja muffineja. Tuunasin reseptiä siten, että käytin kuorrutteeseen puolet tummaa suklaata, puolet Pätkis-suklaata (eli n. 50 g ja 50 g). Kuorrutteesta tuli siten makeampi ja 3-vuotiaan suun mukaisempi.

Suklaamuffinssi

Nappisuoritus, tuumasi lapsi. Kun poika oli vedellyt illalla kaksi muffinssia vain pelkän kuorrutteen nuoleskellen, kielsin ottamasta kolmatta. Ainut asia, josta meinasi tulla pikkuraivari. Mutta siitäkin selvittiin, kun ohjelmassa oli jo kylvyn aika, ja väsynyt 3-vuotias tiesi itsekin olevansa jo iltatoimien tarpeessa.

Mikä viikonloppu, ja miten mukavia muistoja! I´ll be damned.

Minä ja pojat

Lue kommentit

 1. Outi kirjoitti 2 vuotta sitten Vastaa

  Onpa pojat söpöjä! Kiva, että reissu onnistui. Kombolla uhmis ja vauvis ei ihan kakunpalanen.

Kommentoi