Vadelma-blondies ”Back to school”

Kun ”lomat” on lusittu ja lähes vuosi on oltu töistä pois, pitää työkavereille viedä jotakin makeaa. Lomapullaksi kelpaa mikä vain makea, mutta huom! EI tumma suklaa. Ei tarvitse varmaan selittää.

Leipoa tummasta suklaasta toki saisi, on jopa toivottavaa, mutta leipaisinpa silti valkoisesta. Blondies on brownies-leivosten vaalea sisko. Makeaa kuin mikä. Vadelmaiset blondies-palat tuntui hyvältä idealta, marjat vähän raikastavat. Koska valkosuklaa, vatut ja lime on loistoyhdistelmä, korvasin reseptin sitruunankuoriraasteen limenkuorella. Ei huono.

Resepti on helppo, mutta varoituksen sana: Taikinasta tulee aika jäykkä. Kyllä se silti lusikalla avittaen eli taputtelemalla vuokaan asettuu. Neliskanttisen vuokani mitat ovat n. 22 x 22 cm, ja mukavan muhkeita paloja tuli. Paistoaikaa pidensin viidellä minuutilla kun keskikohta oli puolen tunnin jälkeen vielä täysin hyllyvä. Jäipä se keskipala silti hieman taikinaiseksi. Reunapalat olivat kuitenkin, arvioisin, juuri niin kuin pitää. Eli tahmeita, mutteivät raakoja. Paistoaikojen määrittäminen on suklaaleipomisessa aina yhtä vaikeaa. Vaikka raakaakaan ei ole kiva syödä, neuvoisin silti, että älä ylipaista. Ennemmin vähän alle kuin yli. Mutta älä jätä raa’aksi. (Hekoheko.)

Vadelma-blondies

No. Täällä siis sitä taas ollaan omassa työpisteessä. Peppu penkissä sorvin ääressä. Viikkorutiinit työkavereiden kanssa käyttöön otettu ja blondiet syöty. Tutut kuviot alkavat täyttää päivää, kohta on jo kalenterissa merkintöjä vähän enemmän kuin se eka tiimipalaveri. Tästä tämä taas. Fiilis on rauhallinen, ei infarktivaaraa.

Kotona lienee vähän hektisempi meisinki. Muru jäi lasten kanssa nauttimaan isän vapaistaan. Väittämättä, että töissä käyvät isit eivät mitään ymmärtäisi lapsiarjesta, niin silti sanon, että meidän isi saa nyt niiiiiin nyt hyvää treeniä tosielämästä. Ja se on sille osasyyllisenä kaikkeen ihan oikein ;)

Lue kommentit

  1. Marjo kirjoitti 2 vuotta sitten Vastaa

    Hyvää töihin paluuta!

    • Jenni Hoikkanen Jenni Hoikkanen kirjoitti 2 vuotta sitten Vastaa

      Kiitos :)

Kommentoi