Helppo Butter Chicken ja raskaat pannuleivät

Ihana uusi työ tarkoitti kesän aikana totuttelua uuteen elämänrytmiin. Työmatkaa on nyt sellaisen reippaan tunnin suuntaansa. Haluttiin, että poikien päiväkotipäivät ei juuri pitene, joten järjestelyä tämä on vaatinut. Iltaisin kun ipanat nukkuu oli taannoin aikaa blogiharrastukselle, edes sen suunnilleen päivityksen verran viikossa, mutta nyt on usein kirittävä kiinni sähköposteja, jotta viikon työtunnit tulevat täyteen ja hommat hoidettua. Elämä on pirullisia valintoja pullollaan.

Esimerkki blogissa käsittelemättömistä asioista. Prescott kutsui minut elokuussa ihanaksi yllätyksekseni samppanjabrunssille Helsingin Kulinaariseen Instituuttiin. Useampi viikko meni, ennen kuin matkaan lähteneitä tuotenäytteitä ehdittiin kokeilla – ja pari viikkoa vielä päälle, että ehdin viimein postaamaan. Mutta vieläkin kyllä tulee vesi kielelle.

Ensin järjestäjään. Prescott Oy on vuonna 2005 perustettu yhtiö, joka tuo maahan erilaisia elintarvikkeita ja makeisia. Sellaisia tuotteita kuin Sorini, Duc d’O, Rummo ja Coppola. Syksyn uutuus ovat ruokamausteseokset – eli mausteainekset aasialaiseen katukeittiöannokseen. Mukaan vain liha ja/tai kasvikset.

Brunssilla maistelimme katuruoka-annoksia – ja paljon muitakin herkkuja – ja oma suosikkini Street Kitchen -sarjasta löytyi heti. North Indian Butter Chicken oli hyvää! 5- ja 2-vuotiaille kotimuruille annos oli liian mausteinen, ja 38-vuotiaalle ”liian intialainen”. Mutta kouluikäisille lapsille ja normaaleille miehille, (jotka ymmärtävät, että on etu jos intialaisena markkinoitu ruoka maistuu hyvin intialaiselta), voisin kuvitella, että tämä maistuu.

Street Kitchen -paketissa on kolme maustepussia. Yksi on marinadi, jonka hieroin broilerinfileestä leikatuille paloille. Sitten pannulla kuumennetaan öljyä, johon Spice Mix –kuivamausteseos nakataan. Annoin hieman kuumentua ja lisäsin sekaan broilerit ja lohkottua sipulia. Kun liha oli ruskistunut, kaadoin joukkoon Sauce-pussukan sisällön ja reilun desin kermaa. Sitten haudutellaan kypsäksi. Ohjeen mukainen valmistumisaika on 15-20 minuuttia. Rinnalle keittelin luomu basmatiriisiä. Ihania tuoksuja tupa täynnä!

Koska pikainen kokkailu on liian helppoa, eikä em. suoritteella olisi vielä saanut 2-vuotiasta romahtamaan ikävästä hellan eteen unohtunutta äitiä kohtaan, päätin paistaa Butter Chickenin hautuessa naanleipää muistuttavia pannuleipiä. Siinä tarvitaan käsiä ja vahtimista, joten itkuksihan se meni. Kun ruoka oli valmista, piti ottaa kuva, ja koko perhe repi pelihousujaan, kun 2-vuotias huusi puhelimella ruoan yläpuolella sohivaa äitiä isin sylissä. Mainittakoon, että kuvaus kesti kaikkinensa 30 sekuntia. Mutta on se pitkä aika meidän miehille.

Jos tunnistat perheenne tilanteen edellisestä kuvauksesta, suositan tekemään vain Butter Chicken riisillä -herkkua ja ostamaan leivät kaupasta, jotta ruokailu ei mene tivoliksi. Onhan oma akrobatiansa myös siinä, kun riivit lapsille valmiin grillatun kanankoiven riisin joukkoon ja lepertelet puolisolle, että ”söisit nyt kulta intialaisen kanasi loppuun, huomenna sinäkin saat tällaisen koiven”.

Jos kuitenkin olet reunalla eläjä ja tykkäät hyvästä ruoasta, kuten minä, tee sormia napauttamalla valmistuvan Butter Chickenin kaveriksi pari pannuleipää vaikka näin:
Liuota 1/6 hiivapalasta (noin 8 g) haaleaan veteen, jota olet mitannut kulhoon 1 dl:n. Lisää vehnäjauhojen (2 dl) joukkoon hieman suolaa ja makusi mukaan muita mausteita (chilihiutaleita, kurkumaa, juustokuminaa olen nähnyt käytettävän), jos haluat. Lisää jauhot nesteeseen ja lisää jauhoja puuhaarukalla ja kädellä sekoittaen, kunnes taikinasta tulee pehmyt pallo. Alusta taikinapallukka kimmoisaksi, kohota 45 minuuttia liinan alla. Jaa taikina 4 palluraksi, jotka taputtelet blinipannun kokoisiksi leipäsiksi. Voitele blinipannu ruokaöljyllä ja paista leivät keskilämmöllä molemmilta puolilta, 3-4 minuuttia per puoli. Syö suoraan pannulta Butter Chickenin, riisin ja mangochutneyn kanssa.

Nam :)

Kommentoi